OPLOSSINGEN

Het bouwen, verbouwen en inrichten gaat gepaard met het maken van vele keuzes.  Wij zijn dagelijks  hiermee bezig en beschikken over methodes om tot verantwoorde oplossingen te komen die wij graag met u delen. Zo krijgt u snel zekerheden, nieuwe inzichten en een indruk van de bouwkosten.

Hoe werkt SOS BOUWPLAN?

  1. Neem contact op met één van onze deskundigen, om uw vraag te bespreken
  2. Kies welke deskundige(n) u wilt raadplegen voor de first of second opinion
  3. Kies de locatie en hoe lang u het advies wenst ( 3 of 4 uur). Na 4 uur hebt u bijvoorbeeld een nieuwe plattegrond, 3D schetsen en veel nieuwe inzichten die het maken van belangrijke keuzes zullen vergemakkelijken.
  4. Neem contact op met de gewenste deskundige om de afspraak te maken.

Het consult is in principe eenmalig. Hetgeen u overhandigt wordt (bijvoorbeeld een plattegrondtekening, 3D schetsen of een kostenraming) is van u – er liggen geen rechten op.

 

Wij beantwoorden bijvoorbeeld de volgende vragen:

architectuur & interieur

Hoe maken we uw woning leeftijdbestendig?  Hoe komen we tot een optimale indeling van het nieuwe gebouw? Wat kan vergunningsvrij en wat niet? Hoe maken we het interieur sfeervoller? Welke mogelijkheden biedt domotica? Hoe zorgen we voor een prettig binnenklimaat?  Waar moet ik op letten bij het verbouwen van een verouderd gebouw?

 

 

symbool-bouwk2

bouwkosten

Wat kunnen we bouwen binnen ons budget? Hoe organiseren we het bouwproces zodanig dat het niet meer gaat kosten dan nodig?  De bouwkosten lopen uit de hand, wat kunnen we doen? Waar moeten we op letten bij offertes van aannemers?

 

 

bouwhistorie

bouwhistorie

In hoeverre kunnen we ons oude pand moderniseren, met respect voor de historie? Waar moeten we op letten bij het indienen van ons bouwplan bij de welstandscommissieWat is er origineel, toegevoegd of veranderd aan onze historische woning? Wat is van bouwhistorische waarde? Wat komt er bij kijken als ik een monument aankoop?