TOP 5 van tips voor een geslaagde verbouwing

 

  1. Zorg voor een gedegen voorbereiding. Onderzoek, bespreek, beschrijf of verbeeld wat uw wensen of eisen zijn, voor nu of in de toekomst. Veranderingen achteraf kosten veel geld en zorgen voor vertraging en demotivatie wat de kwaliteit niet ten goede komt.
  2. Kies niet de goedkoopste maar de beste en prettigste mensen om mee samen te werken. Belangrijk is dat alle partijen (b.v. architecten, aannemers, installateurs, interieurbouwers, electriciëns etc.) als een goed team voor u samenwerken. Werk ook met kundige uitvoerders die gewend zijn te communiceren met alle partijen, tekening kunnen lezen en ‘online’ zijn.
  3. Zorg voor goede afspraken met de betrokken partijen. Bijvoorbeeld middels overeenkomsten, duidelijke tekeningen en een zorgvuldige bestekbeschrijving. Vergeet daarbij afspraken over de planning niet. Het heeft meer effect aan het begin van het bouwproces hier uitgebreid over te spreken dan naderhand.
  4. Verzeker u ervan dat het bouwplan optimaal aan uw wensen van nu en in de toekomst voldoet. Ga bijvoorbeeld reeds in de ontwerpfase in gesprek met een architect. Deze biedt u nieuwe inzichten en kan uw wensen verbeelden, bijvoorbeeld in 3D animaties. Ook behartigt de architect uw belangen naar de andere adviseurs en bouwers toe, zodat u zich tijdens het bouwproces minder hoeft in te spannen en het resultaat van hoge en langdurige kwaliteit is.
  5. Verzeker u ervan dat het bouwplan past binnen uw budget. Ga bijvoorbeeld reeds in de ontwerpfase in gesprek met een bouwkostendeskundige zodat u weet wat haalbaar is en waar u op moet letten. Zo kunt u misschien wel meer bouwen dan u denkt. Tevens kan de kostendeskundige u helpen bij de onderhandeling over de offertes van de uitvoerende partijen. Dit kan u veel kosten besparen.

Binnenkort publiceren we de TOP 5 bouwkostenbesparingen, dus houd de website in de gaten!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *